STILLING LEDIG:

Vi er verdensledende på silisium, og du kan bli med på laget: Elkem Salten søker automatiker / elektriker

Vil du være med på vår miljøsatsing?

Om stillingen

Arbeidsgiver: Elkem ASA

Stillingstittel: Elektriker / automatiker

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Sørfold

Søknadsfrist: 17. september

Send søknad her

Om arbeidsgiver

Elkem ble etablert i 1904 og har over 7000 ansatte globalt. Vi er en bærekraftsleder, og tilbyr avanserte materialløsninger inkludert: silikoner, silisiumprodukter og karbonløsninger, som hjelper kundene våre med å levere innovasjon innen områdene: elektrisk mobilitet, digital kommunikasjon, helse og personlig pleie samt smartere og mer bærekraftige byer. 

Elkem er notert på Oslo Børs (ticker: ELK). www.elkem.com

Vi er forpliktet til å bygge et mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsmiljø der alles bidrag blir verdsatt. Vi oppfordrer søknader fra ulike bakgrunner, inkludert: alder, kjønn, religion, nasjonal eller etnisk opprinnelse, kulturell bakgrunn, sosial gruppe, funksjonshemming, seksuell legning, sivilstatus eller annen beskyttet status.

Elkem Salten er med sine 170 ansatte et av verdens største og mest moderne silisiumverk med en årlig omsetning på ca 1.500 MNOK. Elkem Salten har et moderne teknisk anlegg med tre smelteovner for silisiumlegeringer og microsilica.

Verket ligger i Sørfold kommune, 16 km nord for Fauske, i naturskjønne omgivelser som gir rike muligheter for friluftsliv.

Elkem ASA er en av verdens ledende produsenter av miljøvennlig produksjon av metallegeringer og materialer. Elkem Salten er et silisiumsmelteverk med ca. 200 ansatte.

Bedriften produserer silisium og microsilica, produkter som brukes i alt fra bilindustri, silikoner, elektronikk, til hverdagslige produkter som tannkrem og klær. 

I tillegg produserer bedriften ca. 300 GWh elektrisk kraft gjennom bedriftens nye gjenvinningsanlegg. Elkem Salten eksporterer over 90% av sine produkter globalt. 

Elkem har stor fokus på å kontrollere og redusere miljøpåvirkningen av vår produksjonsvirksomhet for å sikre et ansvarlig miljøavtrykk. Elkems generelle policy sier at helse, miljø og sikkerhet alltid er Elkems førsteprioritet, og vi driver vår virksomhet basert på en nullskadefilosofi.

Elkem Salten er med sine tre smelteovner et av verdens største og mest miljø- og energieffektive smelteverk. 

I tillegg har vi satt drift et ny-bygd Energigjenvinningsanlegg (SEAS). Anlegget er et gjenvinningsanlegg med kondensasjons-turbin

Nå skal Elkem Salten styrke sin tekniske avdeling ytterligere, og den den forbindelse søker vi etter elektrikere / automatikere til arbeidsoppgaver på våre elektriske prosessanlegg.

Som fagarbeider i Elkem Salten vil du få en unik hverdag sammen med et godt fagmiljø. 

I tillegg blir du en del av en fremtidsrettet produsent av materialer som blant annet brukes innen fornybar energi, batteriteknologi, biler og bygninger. 

Hos oss smelter du inn i et flott team fylt med varme, energi og drivkraft både i teknisk avdeling og ved resten av smelteverket

Arbeidet vil i hovedsak være aktivt vedlikehold av våre elektriske og automatiserte anlegg tilknyttet våre tre smelteovner, samt det nye energi gjenvinningsanlegg for produksjon av elektrisk kraft.

De viktigste arbeidsoppgavene vil være:

 • Drift og vedlikehold av våre anlegg.
 • Montasje og ombygginger av eksisterende anlegg.
 • HMS, Orden og ryddighet (5S) er svært viktig for effektivt og sikkert arbeide, det kreves derfor høy fokus på dette.

Høres dette ut som noe for deg? Fortsett å lese, eller gå rett hit for å sende din søknad!

Vi ønsker at du har følgende kvalifikasjoner:

 • Fagbrev som automatiker og/eller elektriker.
 • Har du erfaring fra drift av dampdrevet turbinanlegg vil være positivt
 • Førerkort kl. B
 • Truck og traverskran er en fordel. (Ingen fare om du ikke har det, det fikser vi).

Personlige egenskaper som gjør at du smelter rett inn:

 • Som person ønsker vi at du er akkurat slik som du er, og ønsker å være. Det er mer enn godt nok.
 • Om du i tillegg trives med samarbeid, er komfortabel med å ta eierskap til prosesser og husker hvor du har sakene dine, er det et pluss.
 • Vi setter presisjon og din sikkerhet høyt, derfor er det fint at du også bryr deg like mye om deg selv og de rundt deg som det vi gjør. «Hel inn, hel ut» pleier vi å si.

Vi kan tilby:

 • Utover det vanlige som lønn, pensjon og forsikringsordninger, kan vi tilby en arbeidsplass gir deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert, men fra et lokalt sted. 
 • Elkem Salten vitner om at det kan skje store ting på små plasser, som bidrar til en grønnere fremtid både lokalt og i verdenssammenheng.
 • Det er ingen dag som er lik den neste, det er puls hele tiden og selv om du kan mye, lærer du garantert noe nytt.

Vi rigger for fremtiden ved å ansette personer med kompetanse som vil være med og drive oss videre. Vi har tro på at mangfold blant våre medarbeidere er en styrke, og ønsker å bidra til et likestilt arbeidsmiljø. Kvinner oppfordres dermed spesielt til å søke, men alle med passende kompetanse er selvfølgelig velkommen som søkere.

Så hvorfor skal du søke stilling hos oss, utover de unike utfordringene stillingen gir deg?

Hvis du ender opp som kollega med oss på Elkem så er du ikke bare så heldig at du kommer inn i en bedrift som er en viktig del av det grønne skiftet, du kommer også til en bedrift som ligger sentralt plassert i Nordland. Fabrikken ligger i Sørfold kommune, som grenser til Fauske kommune i sør og Hamarøy kommune i nord.

Alle disse kommunene har fantastiske muligheter for storslåtte naturopplevelser, kultur, byliv og byr på en variert hverdag både til lands og til vanns.

Landscape,View,To,The,Waterfall,,The,River,,The,Lake,And

Sørfold er kjent for blant annet Rago nasjonalpark

Fauske er bare en kort kjøretur unna...

A long exposure photograph of Bodø city at night with dramatic clouds

...mens storbyen Bodø også er innen rekkevidde!

Hvor holder vi til?

Bylivet eller bygdelivet, du kan velge. Du kan velge mellom å bosette deg i rolige bygdeområder eller du kan trekke til litt mer urbane områder, og med kort vei til storbypuls i Bodø ligger alle muligheter åpne. 

Saltenområdet er et område med mange spennende oppgaver foran seg, så hvis du har ektefelle/samboer med deg som også er ute etter nye jobbmuligheter så kan det fort være muligheter for å finne også dette

De fleste av våre ansatte er bosatt i Straumen (Sørfold) eller i Fauske kommune. Begge kommuner byr på et godt utbygd skole og barnehagetilbud. Straumen er et tettsted med ca. 850 innbyggere mens Fauske er en småby med ca. 6.500 innbyggere som har et fint utvalg av restauranter, butikker og kjøpesentre, kino og museumsområder, festivaler og et utall av kulturelle tilbud både for unge og godt voksne. 

Du finner lag, klubber og foreninger for enhver smak.

Gledelig nok har både Straumen og Fauske forholdsvis lave egenandeler for å ha barn med på fritidsaktiviteter og både Straumen og Fauske har idrettshall, idrettsanlegg, skianlegg og svømmehall å tilby sine innbyggere. 

Ønsker du mer urbane opplevelser er det kun 40 minutter med tog/bil mellom Fauske og Bodø. Bodø kan lokke med gode kulturelle opplevelser, alt fra magiske europeiske fotballopplevelser med Bodø/Glimt til storslåtte konsertopplevelser. 

I Bodø ligger også Nordlands hovedflyplass med gode reisetilbud i alle retninger.

En jobb på Elkem kan gi deg opplevelsen av å jobbe i en bedrift som er internasjonalt fokusert, det er ingen dag som er lik den neste, det er puls hele tiden og produktene du kan bli med på å produsere er viktige for realisering av det grønne skiftet.


Ved spørsmål om stillingen eller om arbeidsplassen, ta kontakt med teknisk sjef Kenneth Strømsnes, tlf: 995 63 256 

Søknadsfrist: 17. september

Send søknad via Easycruit


Powered by Labrador CMS