STILLING LEDIG:

Har du ambisjoner om å bli leder i skolen – og kanskje bo på et sted litt utenom det vanlige?

Nå har du muligheten på Lovund. Her venter
500 innbyggere og 80 elever på deg.

Vil du lede 18 ansatte og 80 elever? Lovund skole søker rektor

Mellomstor skole søker ny leder. I et lite og livskraftig lokalsamfunn med langt flere tilbud enn nordnorske tettsteder flest.

1372 store og små øyer. Det er litt fastland også, men det meste av Lurøy er hav. Noe både livet og næringslivet i kommunen er sterkt preget av.

På 258 kvadratkilometerne bor nær 2000 mennesker. De fordeler seg ganske godt. Men det er likevel et sted og en øy som skiller seg litt ekstra ut.

En drøy time med hurtigbåt, eller et par timer med bilferge, så kommer vi fram. Vi skal nesten ytterst i verden, ytterst i vest.

Men også til et sted med tilbud og fasiliteter bedre enn tettsteder flest, med bare 500 innbyggere.

Og en moderne skole som søker ny rektor.

Er dette noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller trykk her for å søke!

Frihet, fellesskap og pedagogisk utvikling

Lovund skole er en mellomstor skole med 80 elever, egen SFO og 18 ansatte. Som leder får du mye ansvar, og kommer tett på elevene.

– Siden skolen ligger ute på en øy, får rektor bokstavelig talt «være litt i fred», sier oppvekstsjef Janne Sommerseth i Lurøy kommune.

Hun leder «jakten» på skolens nye leder. Og understreker:

Selvstendigheten og friheten betyr ikke at man står alene. Tvert imot.

– Det er et godt ledernettverk i Lurøy. Og så samarbeider vi godt med nabokommunene på Ytre Helgeland om et kvalitetsutviklings-prosjekt, «God opplæring for alle». Målet er at alle elevene skal bli inkludert i fellesskapet og få utviklet sitt potensiale.

– Så for den som liker pedagogisk utviklingsarbeid, er dette rett sted, mener Sommerseth.

– Overgangen har faktisk ikke vært så stor. Alt vi hadde i Oslo og føler at vi trenger, finnes her også i en eller annen form

Maren Sommerhill og familien var på ferie med utsikt til Lovund da hun tenkte: Sånn vil vi leve! Og slik ble det.

Historien er faktisk akkurat så eventyrlig som den høres ut.

I fjor sommer var Maren, mann og to barn på familiens hytte på Lille Vandve, en øy som ligger tre kvarters båttur fra Lovund. Hit flyttet Marens foreldre for ti år siden.

Og kanskje akkurat denne sommeren var livet på Helgelandskysten ekstra fristende.

– Livet som lærer i Oslo under pandemien, med lockdown og fjernundervisning, fikk oss til å tenke at vi ville ut. Samtidig koste vi oss så mye på hytten i sommer, og tenkte: Sånn vil vi leve, forteller hun.

– Så jeg tenkte, OK – det går jo an å sjekke. Jeg sendte e-post til flere skoler og kommuner i regionen om lærerjobb, og fikk flere gode svar.


Maren Sommerhill
hadde ikke bare utsikten til Lovund med seg. Hun hadde også hørt mye bra om øya. Og akkurat Lurøy kommune, med oppvekstsjef Janne Sommerseth, fikk med seg søknaden hennes. Oppvekstsjefen inviterte Maren og familien til Lovund. Den invitasjonen tok de i på.

– Vi dro innom på vei hjem til Oslo på slutten av ferien, og fikk en ordentlig omvisning. Det var selvsagt en maksdag med 25 grader og sol, men alt annet var også perfekt, forteller Maren.

To måneder etterpå var familien på plass. Maren som lærer på Lovund skole. Mannen tok med seg jobb som IT-konsulent. De to barna fikk plass i barnehage. Og kommunen hadde bolig til familien.

Alt var ordnet. Og det er egentlig ikke noe familien savner:

– Overgangen til Lovund har faktisk ikke vært så stor. Alt vi hadde i Oslo og føler at vi trenger, finnes i en eller annen form her, sier Maren.

– Vi har pub med 200 ølsorter og gourmet-mat, en kaffebar som ser ut som den ligger på Grünerløkka, idrettshall, squash, golfsimulator og hotell. Alt du kan ønske deg, fortsetter hun.

Det er næringsvirksomheten på den lille øya som gir grobunn for det store tilbudet. Samtidig gjør størrelsen livet som lærer til noe langt mer levelig, sier Maren:

– Det har vært utrolig deilig. Her er det mindre klasser, jeg kjenner elevene bedre og har faktisk tid til å gjøre jobben min. Jeg kan gå fra jobb med god samvittighet. Det kunne jeg sjelden i Oslo.

Lakseoppdrett og livskraft

Samtidig er det ikke bare en skole som søker leder. Det er også et samfunn som søker flere engasjerte innbyggere.

Når vi skal snakke om samfunnet på Lovund, så må det også bli en historie om lakseoppdrett. Historien til samfunnet, skolen og næringslivet henger tett sammen.

For vel 50 år siden var framtidsutsiktene for Lovund dårlige. Folketallet gikk ned. Og skolen stod i fare for å bli nedlagt.

De fikk rett og slett ikke tak i lærere.

Da tenkte Steinar Olaisen at han måtte gjøre noe, så han og kameraten Hans Petter Meland flyttet tilbake til heimplassen for å bli lærere. Slik holdt de i praksis liv i skolen.

Men kameratene skjønte at øya trengte mer enn lærere for å stanse fraflyttingen. Olaisen og Meland hadde hørt om lakseoppdrett. De bestemte seg for å prøve. Satte ut 1200 smolt i en hjemmesnekret merde.

Resten er historie. Lakseindustriuen på øya omsetter for milliarder. Og skolen er bygd ut fem ganger for å få plass til flere elever.

Turisme og næringsliv sørger for et godt tjenestetilbud på Lovund, som også lokalbefokningen nyter godt av.

Inkludert en kaffebar som føles litt storby.

Uproporsjonalt mange tilbud

Så hvis Nord-Norge har et «Silicon Valley for oppdrett», må man kunne si at det er det lille øysamfunnet Lovund.

Lite, men med store muligheter. Det er også her ute at Kystinkubatoren har etablert aktivitetssenteret Ctrl Makerspace for innovasjon.

– For 50 år siden så det mørkt ut her ute. I dag er dette et gründersamfunn hvor du kan få til akkurat det du vil, sier oppvekstsjef Sommerseth.

Lovund er et levende samfunn med uvanlig mange tilbud til å være en øy med 500 innbyggere.

– Her kan du virkelig leve eventyret, et ganske unikt og godt liv, ytterst i den helgelandske skjærgården. Du trenger ikke bil, men kan spasere til hotellet på morgenen for å spille squash før jobb, illustrerer Sommerseth.

Her er flerbrukshall, treningsrom og basseng. Lovund har butikk, hotell, restaurant og pub.

Da har vi knapt nevnt naturen, havet, strendene og Lovundfjellet med sine 623 meter.

Noen av dine kolleger på Lovund skole – oppvekstsjef Janne Sommerseth nummer to fra venstre.

Vil utvikle gode ledere

Men hvordan er arbeidshverdagen for en rektor på Lovund skole?

Naturlig nok er mye av den i stor grad som på skoler flest, understreker oppvekstsjefen:

– Rektor skal lede og utvikle skolen. Det innebærer både pedagogikk og administrasjon, personal og elevsaker, det helt vanlige rektorlivet. På en mellomstor skole som dette kommer du selvsagt tettere på både elever og kolleger. Og vi har et veldig godt samarbeid mellom skolen og foreldre, sier Sommerseth.

Spørsmål? Ta kontakt!

Ta gjerne kontakt med Janne Sommerseth47766566 eller e-post.

– Hvem er det som typisk søker lederansvar og egner seg for å bli rektor?

– De som liker å omgås folk. Klarer å se helheten. Som klarer å ta beslutninger og være tydelig på dem. Samtidig handler dette om å se folk, forstå elevenes behov – og motivere de ansatte, sier oppvekstsjefen.

Rektorer kommer gjerne fra jobb som inspektør, teamleder eller lignende. Sommerseth understreker at dette også kan være jobb for en ambisiøs lærer som har ambisjoner og de rette egenskapene.

– Du kan også bli rektor uten tung erfaring og formell kompetanse. Vi vil bidra til å bygge opp gode ledere, og det er gode muligheter for videreutdanning. En ny rektor vil også få god støtte i det øvrige lederkollegiet i kommunen.

Sted å bo – og jobb for to

For den som skulle bestemme seg for å ta sjansen på Lovund, legger kommunen godt til rette.

Her finnes nybygde kommunale leiligheter som kan leies ut til ansatte, om man ikke vil kjøpe eller leie privat. Kommunen kan tilby flyttegodtgjørelse og forøvrig gode vilkår, sier oppvekstsjefen.

Kommer den nye rektoren med partner og familie, er det mange muligheter for jobb nummer to:

– På Lovund er det selvsagt muligheter innen oppdrett, men også handel og reiseliv. Det er kommunale tilbud her ute innen helse og omsorg, og en kan pendle med hurtigbåten til kommunesenteret Onøy for flere jobbmuligheter, sier oppvekstsjef Sommerseth.

Og har partneren din en gründeridé, kan kommunen være med og knytte kontakter!

Lovund skole søker rektor

Om stillingen

Arbeidsgiver: Lurøy kommune

Stillingstittel: Rektor

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Lovund

Søknadsfrist: 31. mai

Send søknad her

Mellomstor skole med 80 elever i helt unikt øysamfunn søker ny leder. Her får du muligheter og rom til å utvikle både elever, kolleger, pedagogikken og deg selv!

Ønsker du å være med på å lede Lovund skole videre gjennom samarbeidslæring som pedagogisk grunnsyn og medvirke til å skape «god ballast!» for alle elever?

Ser du muligheter og liker å samarbeide tverrfaglig?

Om arbeidsgiver

Lurøy er en kystkommune på Helgeland. Kommunen består av fastland og 1372 store og små øyer. I denne praktfulle naturen med sjøsalte strender og fagre fjell bor det i underkant av 2000 mennesker.

Moderne hurtigbåter, bilferger og veier gir folket daglige forbindelser. Havet har vært og er vår hovedkilde til næring og liv. I moderne havbruk er vi blant de fremste i landet, og vi satser på nye tiltak innen industri og samferdsel.

Vi har full barnehagedekning og gode muligheter for en aktiv fritid. Kommunen har god økonomistyring og godt samarbeidsklima.

Les mer her

Liker du å sette deg inn i nye oppgaver og bidra til utvikling av gode team?

Passer disse beskrivelsene til deg – da kan du være lederen vi ser etter, og vi vil gjerne ha deg med på laget!

Lovund skole søker etter deg som er engasjert, tydelig og utviklingsorientert, samtidig som du er strukturert og har vilje til å skape gode relasjoner til elever, ansatte og foreldre.

Lurøy kommune utvikler tjenesteområdene for framtiden. I oppvekst innebærer det å legge om strukturen i oppvekstsektoren og tenke helhetlige tjenester i alle ledd fra barnehage til skole.

Etaten samarbeider tverrfaglig med kommunens andre tjenesteområder som helsesøster, barnevern og psykisk helsearbeid der målet er forebygging og tidlig innsats.

Lurøy kommune samarbeider også med kommunene i regionen i et forsknings- og utviklingsprosjekt med målsetting om at alle barn og elever blir likeverdige og inkluderte deltakere i læringsfellesskapet både faglig og sosialt.

Høsten 2021 fortsetter arbeidet med «relasjonsbasert klasseledelse» og med å implementere samarbeidslæring som metodikk.

Som rektor i Lurøy kommune er du enhetsleder med fag-, personal-, økonomi- og budsjettansvar og rapporterer til oppvekstsjefen.

Lederteamet på skolen er i utvikling, og har tre teamledere. Stillingen tillegges ansvar og frihet til å utvikle tjenesten i tråd med de omstillingsprosesser som Lurøy kommune står overfor og innenfor rammer som settes i egne lederavtaler.

Lurøy kommune og næringslivet på Lovund kan også ha andre behov for kompetanse og arbeidskraft. Dersom din eventuelle partner er ute etter ny jobb, vil kommunen kunne være behjelpelig med å knytte kontakt.

Arbeidsoppgaver

 • Lede og videreutvikle Lovund skole i samsvar med langsiktige mål og strategier for kommunen
 • Sørge for effektiv og forsvarlig drift innenfor gjeldende rammer og lovverk
 • Opptre profesjonelt overfor kommunens innbyggere, fagmiljø og andre offentlige og private aktører
 • Overordnet ansvar for HMS-arbeidet i enheten
 • Samarbeide tverrfaglig innenfor folkehelse, økonomi, barnevern og psykisk helsearbeid
 • Bidra aktivt i oppvekstetatens lederteam

Kvalifikasjoner

 • Minimum fireårig høyere pedagogisk utdanning
 • Rektorutdanning eller annen lederutdanning er ønskelig, men ikke et krav
 • Relevante IKT-kunnskaper og vedtakskompetanse.
 • Du bør ha erfaring, kompetanse eller interesse for personal, ledelse, økonomi og saksbehandling
 • Politiattest må fremskaffes ved tilsetting.

Personlige egenskaper

 • Evne til å lede en organisasjon i endring – motivere, inspirere og sette seg inn i nye oppgaver og fagfelt
 • Gode samarbeidsegenskaper
 • Løsnings– og resultatorientert, med evne til å arbeide selvstendig, systematisk og strukturert
 • Gode kommunikasjonsferdigheter, både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr

 • En spennende lederstilling med stor frihet og fokus på utvikling
 • Muligheter for etter- og videreutdanning
 • Varierte og utfordrende arbeidsoppgaver i et tett lederteam med et sterkt fagmiljø
 • Ansettelse iht. gjeldende lover og regelverk
 • Lønn etter avtale
 • Flyttegodtgjørelse
 • God pensjons- og forsikringsordning
 • Bedriftshelsetjeneste
 • Behjelpelig med å skaffe bolig og barnehageplass

For spørsmål, ta kontakt med

 • oppvekstssjef Janne Sommerseth47766566 eller e-post

Søknadsfrist: 31. mai

Send søknad i Lurøy kommunes skjema HER


Foto Lovund hotell:
Kathrine Sørgaard, 1001 Rom / Nordnorge.com

Foto Lovund flyfoto (helt øverst):
Hans Petter Sørensen, FarOutFocus

Powered by Labrador CMS