STILLING LEDIG:

Denne blide gjengen venter på deg i Vesterålen med sjokoladekake, jobb og de hyggeligste kollegaene du kan tenke deg.

Stordyrveterinærene i Vesterålen har endelig fått en ny hverdag. Nå søker de to kolleger til som vil bli med på laget

– Vi kan trekke pusten i helgene igjen, sier veterinærveteran Berit Hansen etter å ha fått flere kolleger på laget. Nå søker hun en til i halv stilling for å fylle vaktplanen. Og et vikariat i 100 prosent, med mulighet for forlengelse.

Veterinærmangel har vært nærmest normalen i de fleste regioner, så også for Stordyrveterinærene i Vesterålen.

I fjor var veterinærene preget av alvor og en situasjon som potensielt kunne gå på helsa løs til både folk og fe.

Nå skriver vi vinter 2023, og det er en lystigere gjeng som forteller om en helt ny hverdag som stordyrveterinær.

«Veteranen» Berit Hansen er kanskje den som er mest lettet:

– Det har blitt et helt nytt liv for meg etter vi fikk «de nye» inn. Skuldrene er noen centimeter lavere og jeg kan trekke pusten i helgene, men det spørs hva de nye tilskuddene våre sier, ler Hansen og ser bort på Kristin Bjørnvold Heggheim.

Stordyrveterinær Berit Hansen undersøker ponnien Jazz

Nå er Stordyrveterinærene er nå på jakt etter to nye kollegaer som kan jobbe sammen med dem. Helst før sommeren, men senest tiltredelse 1. august.

De veterinærene søker etter i denne omgang kan egentlig være hvem som helst, bare du er utdannet veterinær og kan få fullført insemineringskurs i vår eller høst.

– Dere må gjerne få med at det godt kan være en helt fersk veterinær med lite erfaring, påpeker Hansen.

Peter Marskar

På kontoret til stordyrveterinærene kommer også elev Cecilie Kristoffersen Langseth (17), ved «landbruksskolen» på Kleiva inn.

Flere ganger i måneden har veterinærene med seg elever fra landbruksskolen på utplassering. De har fått vært med på alt fra obduksjon av gris til beinbrudd hos storfe.

– Det er mye spennende å lære og lite som skremmer meg bort, sier Langseth.

Hun har tidligere fått være ute på tur sammen med Peter Marskar, som har vært ansvarlig for utplasseringselevene de siste årene.

Kort vei til en kollega

Til våren får stordyrveterinærene god hjelp i en veterinærstudent som har fått midlertidig tillatelse til å være praktiserende veterinær. Hun skal bistå med vaksinering og lamming i årets travleste sesong.

– Det blir fint å få litt hjelp i denne tida. Det er alltid hektisk, men i lamminga er det ekstra mye som skjer, forteller Heggheim.

Hansen skryter de nyansatte veterinærene opp i skyene og forteller at de har trått til mer enn de egentlig kunne forvente og de gleder seg nok til enda flere nye kollegaer i teamet.

Veterinær Kristin Heggheim

Heggheim forklarer også at det å være to på vakt er en stor fordel og noe av grunnen til at hun søkte seg til Vesterålen.

– Mange av mine tidligere medstudenter forteller at de er alene på vakt, og det kan være veldig slitsomt, sier Heggheim.

Hos Stordyrveterinærene i Vesterålen er lista lagt lavt for når du kan ringe en kollega om hjelp, og de sørger for at veterinærene aldri skal føle seg alene på jobb.

Selv om hverdagen har blitt enklere og det er flere å dele på vaktene, er de ikke helt i mål. Veterinærene søker derfor en veterinær til i 50 prosent fast stilling. Det er også behov for et vikariat i 100 prosent.

– Får vi et par til som deltar i vaktordningen er vi helt der hvor vi skal, og kan virkelig ta fri i helgene, sier Hansen.

Som stordyrveterinær er hverdagene aldri like. Noen dager pusser du tenner og andre dager står du midt i lammingen sammen med bøndene i Vesterålen

Berit Hansen skulle bare bli værende et år. Nå er hun den som har vært lengst i Vesterålen – og ser for seg å bli enda lengre.

Er du klar til å ta fatt på karrieren som stordyrveterinær i Vesterålen?

Stordyrveterinærer med vaktordning

Stordyrveterinærene i Vesterålen søker to veterinærer i henholdsvis en 50% fast stilling og et vikariat i 100% stilling, som også tiltrer i vaktordningen med vakt hver 4. helg.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Selvstendig næringsdrivende / Stordyrveterinærene i Vesterålen

Stillingstittel: Stordyrveterinær

Stillingstype: 100 prosent vikariat, 50 prosent fast stilling

Arbeidssted: Vesterålen

Søknadsfrist: 1. mai

Send søknad her

Vikariatstillingen et på ett år, men med muligheter for forlengelse i samråd med kommunene i Vesterålen.

Nyutdannede oppfordres til å søke. Det informeres også om at tiltredende veterinær må opprette eget enkeltpersonforetak før startdato. Dette er veterinærene behjelpelige med.

Hvem er du:

  • Har sertifikat og tilgjengelig bil til å bruke i hverdagen
  • Sertifisert veterinærutdanning
  • Har eller kan ta insemineringskurs fra Geno våren eller høsten 2023
  • Behersker norsk skriftlig og muntlig

Hva får du hos oss:

I stillingen vil du også få grundig opplæring av veterinærer som har god regional kunnskap, et sterk mentormiljø som kan gi deg god tverrfaglig utvikling og en variert hverdag på farten i hele Vesterålen.

Om arbeidsgiver

Stordyrveterinærene i Vesterålen består av fem veterinærer og har tilhold på Kleiva Landbruksskole rett sør for Sortland i kontorfellesskap med Norsk Landbruksrådgivning.

Vårt praksisområde brer seg over fem flotte vesterålskommuner, og arbeidsmengden knyttes hovedsakelig opp til insemineringer, sjukdom og forfallende arbeid hos storfe, ei travel lamming, økende hestepraksis og noe gris.

I Vesterålen er det kommunal veterinærvakt som vi har ansvaret for betjening.

Veterinærene i Vesterålen er sterkt tilknyttet forskningsmiljøene på sau og Veterinærinstituttet, som gir deg mange muligheter for videre utvikling.

Kommunen deltar også inn i rekrutteringen med et utstyrsstipend på 40.000 kr til begge stillingene.

Hvem ser vi etter:

Vi er en gjeng som jobber tett sammen, selv om vi er på hver vår kant av Vesterålen mye av arbeidsdagen. Derfor er den du er og din personlighet svært viktig for oss.

Er du en som sprer godt humør og jobber godt, selv i stressende situasjoner er det kanskje deg vi er på jakt etter.

Er du erfaren og ønsker en mindre stilling, eller helt fersk i faget, så er du velkommen til å søke.


For spørsmål, kontakt veterinær Berit Hansen på telefon 970 19 797

Søknadsfrist: 1. mai

Send søknad her

 
Powered by Labrador CMS