Charlotte Van Haasterecht har valgt seg et roligere liv på bygda, foran et byliv.Foto: Privat
Charlotte (26) og samboeren valgte seg et landlig liv i Lurøy foran bylivet: – Her har vi mer tid til hverandre
Småbarnsmoren Charlotte Van Haasterecht er opprinnelig fra Mo i Rana, men har bosatt seg i samboerens hjemkommune Lurøy. Nå har kommunen ledig stilling som barnevernskonsulent, og du kan få samme mulighet som Charlotte.
EspenBless StenbergSenior kommunikasjonsrådgiver og innholdsprodusent i Heia Nord-Norge
Høsten 2024 tok Charlotte Van Haasterecht et viktig valg for seg og familien. Hun flyttet fra hjemkommunen Rana til nabokommunen Lurøy.
Dette valget tok hun for å få mer tid med samboeren Sveinung, som tilbragte mye tid i Lurøy på grunn av jobben.
Verdivalget Charlotte tok, har hun ikke angret på i ettertid.
– Vi har fått det veldig bra etter vi flyttet hit. Nå bor vi i en stor leilighet med god utsikt og kort vei til havet. I tillegg har vi mer tid til hverandre, sier Charlotte.
Charlotte sammen med samboeren Sveinung, og deres nyfødte barn.Foto: Privat
Moderne leiligheter tilgjengelig
Lurøy kommune har nye, moderne leiligheter ved kommunesenteret Onøy tilgjengelig til de som ønsker å ta jobb hos dem.
Her er det et godt miljø, med flere unge som har bosatt seg. Charlotte sier at dette har vært med på å gjøre tilværelsen god for henne og familien.
– Mange er kanskje skeptisk til å flytte ut på landet, men det har mye sjarm med seg å bo på et sted som Onøy. Vi bor i et veldig åpent og trygt samfunn, der folk ser hverandre og bryr seg. Samtidig er det lett å bli kjent med folk om man er litt initiativrik og utadvent.
Fritidstilbud
Har man barn som trengerbarnehage, har Lurøy løpende opptak og god barnehagedekning. Med andre ord trenger du ikke planlegge når du skal få barn. Du og barnet ditt blir ivaretatt på beste måte.
– Før jeg flyttet hit var det mange som stilte spørsmålstegn ved om jeg kom til å trives og få det bra. Men det kan jeg skrive under på at jeg har fått. Vi har mange fine tilbud på fritida, og man har bedre tid til å benytte seg av dem.
Charlotte nevner bygdekinoen, treningssenter, volleyballag, med mer.
– Jeg gikk aldri på kino før, men når det settes opp en bygdekino en gang i måneden, velger man å benytte seg av muligheten.
Lurøy kommune har i dag ledig jobb som barnevernskonsulent.
Nå kan du også få muligheten til å bo og leve i den flotte kommunen på Helgeland. Her kan du flytte rett inn i en ny og moderne leilighet som kommunen eier.
Har du studielån, får du også slettet 25.000 kroner årlig fra lånet ved å bo i en distriktskommune.
For nyutdannede kandidater vil kommunen tilby en mentorløsning, der man får en mer erfaren barnevernsansatt som støttespiller for en periode.
Har du også hatt tanker om å gjøre det samme som Charlotte?
Å flytte fra en by til et mindre samfunn, hvor du har muligheten til å påvirke i langt større grad gjennom jobben din?
Det å flytte til et lite, ukjent sted, kan for mange virke skummelt. Men slik er det nødvendigvis ikke.
For i kommuner som Lurøy på Helgelandskysten, går de inn for å legge til rette for at du skal bli ivaretatt fra første stund.
Charlotte Van Haasterecht og hennes familie bor i en av kommunens nye leiligheter som er til disposisjon for tilflyttere.Foto: Privat
Oppdrettskommunen Lurøy
Lurøy kommune har etablert et boligtilbud for at tilflyttere lett skal ha tilgang på et sted å bosette seg, med hele 80 utleieboliger. I tillegg er det god dekning på både barnehage og skole.
Kommer man hit med en partner som også trenger jobb, er det gode muligheter også for det.
HRK-leder Rigmor Nygård HanssenFoto: Privat
– Vi bruker ofte å si at vi nærmest har jobbgaranti, sier HRK-leder RigmorNygårdHansen med glimt i øyet.
I Lurøy er det flere store arbeidsgivere. Blant annet oppdrettskonsernet Nova Sea.
Selskapet er stadig på utkikk etter arbeidskraft, og er etablert på Lovund. Et av flere viktige bygdesamfunn i Lurøy.
– Kommunesenteret ligger på Onøy. Vi har seks kretser i kommunen, hvor mesteparten av befolkningen vår er bosatt, Lovund, Sleneset, Onøy/Lurøy, Aldersundet, Konsvik og Kvarøy, sier Nygård Hansen.
Lurøy er en av Norges mest desentraliserte kommuner, uten et klart sentrum. Kommunen har fem oppvekstsentre og fem omsorgssentre fordelt rundt på øyene og på fastlandet, med totalt rundt 1900 innbyggere.
Byene Sandnessjøen og Mo i Rana er ikke langt unna, og det finnes kollektivtransport både til sjø og på land.
Lurøy - et øysamfunn bestående av tusenvis av øyer, holmer og skjær
Et levende samfunn der sjøveien ofte er den raskeste
Cato og Kristine drømte om å oppleve livet i Lurøy. Nå ser de ikke for seg å dra tilbake til Bergen igjen
Cato og Kristine Martinussens barn ble eldre og fløy ut av redet. Da ble det tid for at ekteparet kunne gjøre drømmen til virkelighet: Å flytte til Lurøy for å gjøre noe helt annerledes med livet.
– Vi kom til en fase i livet der barna flyttet ut og klarer seg selv, og da var det bare å flytte nordover, sier Cato og Kristine.
De er opprinnelig fra Bergen, men slekta til Cato er fra Helgelandskysten. Derfor har ideen om å flytte til Lurøy alltid ligget i bakhodet på ekteparet. Nå har de snart bodd i kommunen i to og et halv år, og det er ingen vei tilbake.
– Nå har vi kjøpt oss hus, og blir værende. Det er ingen grunn til å flytte til Bergen igjen, sier Cato.
Ekteparet ble positivt overrasket over mottakelsen i samfunnet. Bare det å stikke innom lokalbutikken byr ofte på gode opplevelser.
– På butikken blir man invitert på kaffe og en prat med enten de ansatte eller andre kunder, sier Kristine.
På arbeidsplassen blir man inkludert rundt lunsjbordet fra dag én. Ifølge Cato blir man både sett og hørt, selv om man er bergenser.
– Her tar folk seg tid til å prate med hverandre. Slikt blir rett og slett ikke prioritert andre steder. Det som folket og kommunen gjør for oss her, det har imponert oss.
For mange kan det være en terskel å komme over å flytte litt utenfor bykjernene, men ekteparet Martinussen har bosatt seg på fastlandsdelen av Lurøy. De er ikke avhengig av ferge, og har kun en times kjøretur til Mo i Rana. En av Nord-Norges største byer.
– Man må ikke la seg skremme av distansene. I Bergen brukte jeg inntil to timer i kø for å komme meg til og fra jobb. Her bruker vi bare en time til Mo i Rana om vi ønsker å dra inn til byen. Man må se på tidsbruken i hverdagen. Her har vi så utrolig mye igjen av dagen vår når vi kommer hjem.
Fleksibel arbeidsgiver
Lurøy kommune er nå på jakt etter en barnevernskonsulent.
Det arbeides konkret og målrettet med et interkommunalt samarbeid om barnevernstjenester med nabokommunene Nesna og Træna. Noe som skal bidra til et større fagmiljø.
Arbeidssted blir på rådhuset på Onøy, men HRK-leder Rigmor Nygård Hansen sier at de er fleksible.
– Selv om Onøy er kontorsted, har vi en fleksibel arbeidsgiverpolitikk. Vi er jo et øysamfunn og det er ikke uvanlig at det er utfordringer å komme seg mellom. Da må vi legge til rette for både det, og ulike livsfaser. Vi har mange som pendler mellom øyene våre, sier Hansen.
Rette veien å gå
Den nye barnevernskonsulenten vil hovedsakelig jobbe innenfor kommunegrensene til Lurøy, men kan få arbeidsdager også utenfor kommunen.
– Det kan være utfordrende å jobbe med barnevern i en kommune der alle kjenner alle. Derfor prioriteres det nå å legge til rette for samarbeid mellom flere småkommuner og dermed åpner det seg en mulighet for å jobbe i et større fagmiljø, der man kan høste erfaringer fra hverandre, sier leder for enhet helse, barn og familie, Berit Hauknes,
Hun forteller også at det er et godt arbeidsmiljø i etaten, og det er stor enighet om at et samarbeid mellom de tre kommunene Lurøy, Træna og Nesna, er rette veien å gå.
Er du klar for å ta steget til Lurøy - i en fleksibel jobb som gir deg mer tid til det som er viktig i livet?
Lurøy kommune søker barnevernskonsulent
Helgelandskommunen Lurøy er en spennende øykommune, som nå søker etter en ny barnevernskonsulent.
Lurøy kommune ligger ved Helgelandskysten i Nordland fylke, og består av en rekke øyer.
Kommunesenteret ligger på Onøy, men kommunen har seks forskjellige kretser. En del av kommunen ligger på fastlandet, bare en times kjøretur fra Mo i Rana.
Lurøy har i underkant av 1900 innbyggere fordelt på øyene og fastlandet.
Drømmer du om det gode liv på Helgelandskysten? Brenner du for å jobbe med barn og deres familier?
Kunne du tenke deg å jobbe i en tjeneste hvor du får jobbe etter generalistmetoden? Hvor du kan følge en prosess fra start til slutt?
Her får du verdifull erfaring fra A til Å. Du blir en del av en mentorordning med tett oppfølging og skreddersydd tilrettelegging, slik at du både trives og utvikler deg i rollen. Samtidig bidrar du til å videreutvikle en velfungerende tjeneste i et godt tverrfaglig miljø.
Stillingen er organisert i HSO, hvor Lurøy barnevernstjeneste er underlagt enhet helse, barn og familie. Det er to saksbehandlere i tjenesten og det jobbes etter generalistmetoden.
Barnevernet inngår i kommunens lavterskeltilbud "Team barn og unge". Det jobbes også med forebyggende virksomhet ut i skolene med åpen dør, der representanter fra barnevernet vil kunne delta sammen med øvrige medlemmer i "Team barn og unge".
Det jobbes med å få til en interkommunal samarbeidsavtale med nabokommunen om barneverntjenesten. Dette blant annet for å gjøre tjenesten mer robust og få et større fagmiljø.
Kommunesenteret Onøy i Lurøy, med rådhuset til høyre i bildet.
Arbeidsoppgaver
Saksbehandling i alle faser av en barnevernssak.
Mottak og behandling av bekymringsmeldinger, planlegging og gjennomføring av undersøkelsesarbeid, tiltaksjobbing, oppfølging i fosterhjem, ettervern mm.
Jobbe slik at barneverntjenesten oppfyller lovkrav
Bidra i faglig utviklingsarbeid og med internkontroll
Kvalifikasjoner
Bachelor i barnevern eller sosialt arbeid, sosionom, eller andre utdanninger på bachelornivå.
Vi bruker fagprogrammet Modulus barn, Visma Enterprise, kvalitets- og avvikssystemet Compilo, samt arkivsystemet Elements. Kjennskap til noen av disse programmene er en fordel.
Personlige egenskaper
Evne til å arbeide selvstendig, i team og tverrfaglig
Har gode samarbeidsevner og er omstillingsdyktig
Evne til å skape tillit, motivere og ha gode kommunikasjonsferdigheter
Evne til å tenke helhetlig og jobbe på tvers av fagområder og nivåer
Nytenkende og løsningsorienter
Søker må ha førerkort klasse B, samt påregne å benytte egen bil i tjenesten
Her kan du få
Slettet studielån på inntil 25 000 kr per år, hjelp til bolig- og barnehageplass, bistand med jobb til partner, samt en mentorordning med tett oppfølging og skreddersydd tilrettelegging.
Ellers tilbyr vi:
Allsidig stilling med stor påvirkningsmulighet
Godt samarbeid mellom ulike yrkesgrupper til beste for innbyggerne
Selvstendige og varierte arbeidsoppgaver med gode muligheter for faglig og personlig vekst
Engasjerte kollegaer med høy fagkompetanse
Tilrettelegging for videreutdanning ved behov
Et trivelig arbeidsmiljø
God pensjons- og forsikringsordning gjennom KLP
Bosted i en av kommunens nybygde leiligheter
Lønn etter kvalifikasjoner, praksis og kommunale tariffavtaler.