Dette er en bedriftsprofil for EY

EY girer opp på rådgivning og jakter 30 nye kolleger i Nord-Norge

Bærekraft, grønn industri og digitalisering gir store ambisjoner for den globale giganten. – Det er i Nord-Norge det skjer fremover, sier Aleksander Mevatne.

Related articles

    EY, for mange kanskje kjent som Ernst & Young, er allerede sterkt til stede i Nord-Norge. Kontorene i Bodø, Tromsø og Sortland har rundt 70 ansatte til sammen.

    Dette er i all hovedsak revisorer – og det er kanskje revisjon selskapet er mest kjent for.

    Men EY er også stor på rådgivning. Og nå skal konsulentselskapet styrke seg kraftig i nord.

    – Vi har allerede ansatt fem nye ansatte i Bodø. Flere skal det bli gjennom vinteren, sier Aleksander Mevatne.

    Alexander Mevatne, leder for EYs rådgivningsenhet i Nord-Norge.

    Han er leder for EYs rådgivningsenhet i Nord-Norge, og holder til i Bodø. Her har EY 30 ansatte – men inntil nå bare to ansatte på rådgivning. Disse skal nå bli flere.

    Ambisjonen er 10-15 flere på rådgivning i nordlandshovedstaden, og en tilsvarende satsing i Tromsø, sier Mevatne.

    EY har også planer om å vokse på revisorsiden. Det betyr at selskapet om noen år kan ha 100 ansatte i Nord-Norge.

    Lokal tilstedeværelse, global kompetanse

    Bakteppet for satsing på rådgivning er kjent for dem som følger med i landsdelen:

    Digitalisering, bærekraft og nye krav til rapportering øker behovet for kompetanse. Samtidig skiller Nord-Norge seg ut med mange satsinger innen kraft, grønn industri, hydrogen og ammoniakk.

    – Det er i Nord-Norge det skjer fremover. Dette kommer til å bli den mest attraktive regionen i tida fremover, mener Mevatne.

    Og i det bildet mener han at en aktør som EY kan gjøre en forskjell for kundene.

    Stikkordet er mer enn 300.000 ansatte verden over.

    – Vårt mål er kunne koble det internasjonale og nasjonale miljøet vårt med den lokale tilstedeværelsen. Vi kjenner kundene våre og sitter tett på. Samtidig har vi ansatte verden over med akkurat den spisskompetansen selskapene trenger nå.

    – Det gir oss et fortrinn og spennende oppdrag. For eksempel når nordnorske kunder skal ut i verden og ekspandere til nye markeder, sier Mevatne.

    Ja, det kan bli litt regneark. Men EY er mye mer enn det.

    Og menneskene er alltid viktigst, understreker Mevatne.

    Ingeniører, økonomer – søker bredt

    EY er som nevnt kanskje mest kjent som et revisorselskap. Men kompetansen er langt bredere enn som så. Jurister, siviløkonomer og ingeniører er bare noen av utdanningene de ansatte i selskapet har.

    Om selskapet

    EYs formål er «Building a better working world». Innsikten og tjenestene vi leverer er med på å bygge tillit til kapitalmarkedene og til økonomier over hele verden. Vi utvikler dyktige ledere som samarbeider for å innfri våre løfter til alle våre interessenter. På den måten spiller vi en viktig rolle i å bygge en bedre verden for våre ansatte, for våre kunder og for våre lokalsamfunn.

    – Vi ser at vi får søkere med forskjellige typer kompetanse i dag, og det er bra. Det er ikke slik at du må være siviløkonom for å jobbe her, sier Mevatne.

    – For eksempel ansetter vi stadig flere ingeniører, teknologer eller konsulenter med andre bakgrunner innen bærekraft og energi, fortsetter han.

    – Så hvis folk lurer på om de passer til å jobbe i EY, er egentlig det beste svaret: Ta kontakt!

    Når arbeidsgiver blir intervjuet

    Men hvorfor skal man jobbe i EY? Mevatne snakker om den nevnte kombinasjonen av spennende, lokal jobb med et internasjonalt nettverk.

    I et globalt konsulentselskap vil du alltid finne muligheter til å utvikle deg videre, jobbe sammen med eksperter fra andre siden av jordkloden – eller kanskje selv ta en periode i utlandet.

    Mangfold, bedriftsansvar og innovasjon er andre stikkord når EY presenterer seg for kommende ansatte.

    Og rekrutteringen av ansatte, i en tid hvor unge voksne født rundt årtusenskiftet skal ut og søke jobb, endrer seg stadig.

    – Når jeg intervjuer kandidater, er det veldig få som snakker om vilkår og betingelser. De spør hvordan de kan utvikle seg og hvilke muligheter som er i jobben. Og da er det vår jobb å fortelle om disse på en god måte.

    – Noen ganger føler det som om det er vi som blir intervjuet. Det kan være litt skummelt, men det viser folk som tar initiativ, sier Aleksander Mevatne.

    Det sistnevnte er viktig. Akademiske forutsetninger alene er ikke nok. EY ser gjerne etter dem som har litt X-faktor og skiller seg ut.

    En karriere hos EY

    Vi er endringsagenter og cyberguruer. Ytelsesforbedrere og problemløsere. Dataeksperter og veksthackere. Dataprogrammerere og programvareutviklere. Risikostyrere og tillitsbyggere.

    Vi er nesten 300.000 globale perspektiver som står klare til å ønske deg velkommen.

    Din dristige ambisjon er bare begynnelsen. Utnytt vår globale skala, vår teknologi, våre team og vår kultur for å realisere potensialet ditt. Lær av de beste, omgi deg med de nysgjerrige, still bedre spørsmål for å finne bedre svar og bygge en bedre arbeidsverden.

    Den eksepsjonelle EY-opplevelsen. Du kan bygge den selv.

    Les mer om mulighetene på EY.com

    Fleksibel arbeidshverdag

    – Men for å spørre om en av klisjeene som eksisterer: Må man jobbe døgnet rundt som fersk ansatt i EY?

    – Nei, det mener jeg ikke. Og vi jobber mye for å løse dette med «work life balance». I noen perioder kan det være mye jobb, i andre litt mindre.

    – Men vi setter alltid folkene først. Uten gode folk får vi heller ikke fornøyde kunder, fastholder Mevatne.

    Jobben må ikke være på kontoret – men også der det passer deg best.

    Fleksibilitet er et annet stikkord. I EY har det lenge vært vanlig med både hjemmekontor og videomøter, før pandemien. Arbeidstiden kan gjerne også skyves til når det passer den enkelte best. Selskapet har også inngått avtale med coworkingselskapet Spaces – slik at EY-ansatte også kan sitte på fleksibelt kontor i alle verdens storbyer når det skulle passe.

    – Betyr det at du også kan jobbe fra hvor som helst i Nord-Norge, eller bare på de tre kontorene?

    – Vi tror det er fornuftig med en tilhørighet til et av kontorene, med noen faste dager. Men om den rette personen kommer fra en annen by, vil det selvsagt være muligheter for det. Og hjemmekontor noen dager i uka er ikke uvanlig, sier Mevatne.

    Høres dette ut som noe for deg? Ta gjerne kontakt med Alexander Mevatnee-post eller 909 05 663 for en uforpliktende samtale!

    Powered by Labrador CMS