Bedriftsprofil for veterinærene i Vesterålen

Veterinærlivet i Vesterålen kan bestå av både hest...

...og hund!

Sortland,Bridge,,Northern,Norway,,Vesteralen,Mountain,Chain,In,The,Background

Med dette som bakgrunnsbilde i bilen

Velkommen til Vesterålen: Her kan du jobbe med både store og små dyr

Gode kolleger, faglig utvikling og trygg hverdag ligger i potten – når veterinærene i Vesterålen ønsker deg velkommen til verdens fineste kontor. Aller helst søker de noen som vil kombinere stordyrjobb med smådyrklinikk.

– Du må være glad i kaffe. Du må like å kjøre bil. Og ikke minst møte folk!

Det forteller Ida Nøst om livet i Vesterålen. 33-åringen er snart ferdig med sitt vikar-år som stordyrveterinær i regionen.

Hun vender nesen hjem mot Vestlandet, men tar med seg fine minner og mange lovord om veterinærlivet nordpå:

– Det finnes ikke finere kontor enn naturen her i Vesterålen. Overalt hvor du reiser møter du fine folk, veldig profesjonelle bønder. Oppdragene kan være krevende, men her gjør bonden oss gode, sier Nøst.

– Jeg hadde hørt et rykte om at folk i nord var fine folk. Det stemmer definitivt. Bøndene her byr på på god kaffe, åpenhet og inkludering, legger hun til.

Veterinær eller dyrepleier som ønsker å prøve Vesterålen? Meld din interesse her!

Gode kolleger og kombinert jobb

Varm kaffe er det også på Kleiva denne dagen. Veterinærene leverer medisin og vaksiner til hverandre. En frysebil kommer innom for å fylle skapene med oksesæd.

Ida og kollega Berit Hansen slår til med sjokoladekake på ukas morgenmøte. Kollega Peter Marskar kommer innom, og det gjør også veterinærkollega Inger Anne Frøysedal fra Andøy.

Her på landbruksskolen deler stordyrveterinærene kontor med blant annet landbrukstjenesten. Det gir et faglig fellesskap. Man står ikke alene.

Morgenmøte på Kleiva: Ida og Berit planlegger dagen.

Men de er litt for få. Veterinærkrise, har lokalpressen skrevet den siste tiden.

Problemet er en kombinasjon av flere ting: Færre bønder reduserer behovet på dagtid. Men stordyrveterinærene må fortsatt ha en vaktordning som gir to på jobb hver ettermiddag, uke og helg. Samtidig er det krevende å rekruttere.

– Det har vært mye snakk om utfordringene, men vi vil jo også snakke om alt det fine med yrket. Og jeg tror Vesterålen kan være et fint sted å utvikle seg som veterinær.

Det sier Berit Hansen, en av veteranene her ute.

Ta gjerne kontakt!

Hvis du lurer på noe om veterinærlivet i Vesterålen, ta gjerne kontakt med Berit Hansen970 19 797 eller e-post

Hun kom sørfra for 33 år siden. De skulle bli ett år eller to.

Siden har Berit blitt i Bø, helt på yttersia.

Her driver hun smådyrklinikk to dager i uka og jobber med stordyr resten av tida.

Søker fleksible kolleger

Akkurat det oppfordrer stordyrveterinærene nye kolleger til å gjøre. Det er ikke nødvendigvis behov for flere fulle stillinger. Men de trenger noen som kan jobbe rundt 50 prosent. Først og fremst trenger de noen som kan delta i vaktordningen – hvor man alltid er to på jobb sammen.

Anicura søker både veterinær og dyrepleier: Martha Synnøve, Hildur, Arnbjørg og Cicilie.

Til gjengjeld er det nok av andre behov på dagtid i Vesterålen.

En drøy mil i hver retning fra Kleiva, over hver sin bru, ligger to mellomstore veterinærklinikker.

Anicura Sortland trenger både dyrepleier og veterinær.

Martha og Arnbjørg på laben til Anicura.

LoVe Vet på Stokmarknes søker også veterinær.

Dyrepleier Martha Synnøve Opdal flyttet hjem til Vesterålen for sju år siden, og siden har hun jobbet på Anicura på Strand, rett over brua fra Sortland.

– Dette er en relativt liten klinikk, noe som betyr at du får mer ansvar og får jobbe med forskjellige oppgaver, sier Opdal.

– Samtidig har vi høyt faglig nivå. Vi har egen lab og kan gjøre det meste av operasjoner lokalt, legger hun til.

Når vi besøker Anicura er det travel morgen. En katt har blitt akutt syk. Timebøkene for ukene fremover er alltid fulle. Ved plutselig sykdom må noen skyves på.

Behovet for ansatte er stort, og daglig leder Cicilie Berntsen søker både dyrepleier og to veterinærer – en fast og et vikariat. Gjerne i kombinasjon med vaktordning for stordyr.

De tøffe dagene

Tilbake til kaffepraten på Kleiva. Veterinæryrket har fått mye omtale de seneste åra for det krevende presset og den psykiske påkjenningen det kan være.

Ida Nøst vil ikke skjønnmale næringen, men advarer mot å skremme bort nyutdannede:

– Vi blir pepret ned med hvor mentalt skadelig det kan være. Jeg tror vi har snakket yrket litt for mye ned. Ja, det kan være tøffe dager. Men disse situasjonene lærer du å håndtere. Og neste dag kan være helt fantastisk. Det er så utrolig mye kjekt også!

5 gode grunner for å jobbe som veterinær eller dyrepleier i Vesterålen

FAGLIG UTVIKLING: Du får et lærerikt og innovativt miljø, med gode kolleger.

TRYGGHET I JOBBEN: Her kan du få trygghet i arbeidshverdagen. Du vil være sikret jobb i regionen. Og en hverdag med gode kolleger som hjelper deg fram.

PROFESJONELLE BØNDER: Vesterålen er en region med høy kvalitet i gårdsdriften og profesjonelle drivere. De er dessuten veldig hyggelig og koker god kaffe.

FLEKSIBILITET: Ønsker du å kombinere stordyrjobbing med klinikk og smådyr? Det kan du gjøre her – det er veldig ønskelig.

FANTASTISKE OMGIVELSER: Vesterålen er som kjent et eldorado av fjell, natur, strender og nordlys – muligheter hele året!

Fantastiske fjell – og faglig utvikling

Vi nevnte det fine kontoret. For det går ikke an å snakke om Vesterålen uten å snakke om fjell og natur.

Veterinærene er gjerne folk som liker å benytte naturen. Peter Marskar snakker om panoramautsikt mot fjellene hjemme på Rise. Berit Hansen i Bø er kjent for mange gjennom frivillig engasjement i Vesterålen turlag.

Begge har et lite mål om litt flere ettermiddager fri, noen færre vakter og bedre tid til disse fjellene.

Veterinærene og dyrepleierne i Vesterålen ønsker deg velkommen!

For å få til det, lover gjengen å ta godt vare på nye kolleger.

– Det er et miljø som passer meg utmerket. Jeg kunne ikke tenkt meg til å være et annet sted enn akkurat her, sier Peter.

Som stordyrveterinær må man i dag være selvstendig næringsdrivende. Den biten er ikke vanskelig, understreker de.

Og Vesterålen kan ikke bare by på hverdagslige oppgaver. Her har veterinærene utviklet flere faglige programmer, gjennom et arktisk kompetansesenter for sau. Det er stort rom for forskning og faglig utvikling for den som ønsker det.

Vesterålen kan by på både vakker natur...

...og urbane muligheter

Vil du bli med på laget?

Er du veterinær eller dyrepleier som ønsker å prøve Vesterålen? Meld din interesse enkelt her

Stordyveterinærene, Anicura og LoVe Vet har alle behov for flere folk.

Sjekk gjerne stillingsutlysninger her, eller:

Hvis du er nysgjerrig på jobb hos en eller flere av oss, registrer deg helt enkelt i vår kandidatbase i skjemaet under – så tar vi kontakt for å finne ut hva som passer best.

Skriv gjerne ord om deg selv – du trenger ikke fullt søknadsbrev. Du kan enten legge ved CV, eller koble til din Linkedin-profil.

 
Powered by Labrador CMS