Bedriftsprofil for Framsikt

Regine Arnkværn (til venstre) leder supportteamet – her sammen med tre kolleger:

De har laget et program nesten alle norske kommuner bruker. Nå kan du bli med på veien videre

Framsikt sørger for at både administrasjon, politikere og innbyggerne forstår hva som skjer i kommunen. Det kan også være arbeidsplassen hvor du får lære ting du ikke visste at du ville jobbe med.

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare kan du stadig lære noe nytt her. Det er riktigere å si at du det.

Mange har bakgrunn fra økonomi eller IT. Det finnes ingen utdanning for akkurat det Framsikt leverer. Ei heller er det noen andre selskaper som gjør akkurat det samme.

Men utdanning eller erfaring kan sette deg i stand til å gjøre jobben mens du lærer.

Fra du kastes ut i databaser, support og kunderådgivning. Gjerne på dag én.

Mange av de Framsikt-ansatte samlet på kickoff i India for noen år siden.

Med god hjelp fra snart 100 kolleger i Vesterålen, Bodø, Tromsø eller andre steder i verden.

Som kommunikasjonsansvarlig Anne Sigrid Hundere sier det:

– Du får jobbe sammen med bra folk som du lærer sjukt mykje av!

Vil du møte noen av disse? Sjekk ut podkasten:

Er du allerede klar? Sjekk stillingsannonsene, eller meld din interesse enkelt her!

Digitaliserer norske kommuner

Men hva er det Framsikt egentlig gjør – for norske kommuner og fylkeskommuner?

– Dypest sett handler det om samfunnsoppdraget. Framsikt er et verktøy som digitaliserer planlegging og virksomhetsstyring i offentlig sektor, sier Halvor Walla.

Han var IT-günder med feriehus i Bø. Og fant ut at han ville starte et teknologiselskap her.

Halvor Walla startet Framsikt for snart ti år siden. Selskapet får stadig flere kunder, og i vår utvidet Oslo kommune samarbeidet. Her ved kommunaldirektør Sølve Monica Steffensen.

Det mangler ikke på selskaper som snakker om digitalisering. Framsikt gjør noe med det.

Virksomhetsstyring kan høres tørt ut. Men hvis vi snakker om skoler, sykehjem, barnehager og utbyggingsprosjekter, blir det mer bokstavelig..

For ikke mange år siden lå kommunale planer og politiske vedtak gjerne i dype excel-ark og 400 sider med sakspapirer.

Framsikt har løftet dette til en moderne skybasert løsning.

Enkel for den som skal lage planene. Tilgjengelig for politikere som skal vedta dem. Og forståelig for innbyggere som vil lese.

Eksempel på presentasjoner som Framsikt kan generere.

Halve Norge på kundelista

Ja, det er vakkert i Bø i Vesterålen. Det er natur, fjell, hav, fisk og fjord.

Nå er det til og med lavere formuesskatt, gratis barnehage og 50.000 kroner i tilskudd til nyfødte barn her.

Men det var lenge før disse tiltakene kom, at Halvor Walla i 2014 kom på ideen til Framsikt. At det skulle skje i Bø. Og at selskapet skulle få 50 ansatte.

Foreløpig fasit er snart det dobbelte.

Noen av de ansatte foran hovedkontoret i Bø.

I dag er 230 kommuner og fylkeskommuner er kunder av selskapet. Blant dem 46 av de 50 største kommunene i Norge.

Omsetningen i gaselleselskapet har vokst med mer enn 50 prosent flere år på rad. I fjor passerte den 100 millioner kroner.

– Og vi skal vokse videre både i år og de neste årene, sier Walla.

I 2020 kom giganten Visma inn på eiersiden i Framsikt. Men selskapet driver fortsatt som en egen virksomhet, med hovedkontor i Bø i Vesterålen.

De har avdelingskontor i Sandvika, og satelitter i flere norske byer – Tromsø, Bodø, Bergen, Trondheim og Lillehammer. Samt eget utviklingsselskap i India.

Jobber tett med kundene

For dem som tenker på å jobbe i Framsikt, er det gjerne to typiske veier inn i selskapet:

  • Enten har du erfaring fra offentlig sektor, forvaltning og økonomi. Da går du inn som rådgiver, og kan i utgangspunktet jobbe ved alle selskapets kontorer.
  • Eller du er relativt nyutdannet innenfor økonomi eller lignende – gjerne med andre relevante fag. Da blir du trainee og begynner ved hovedkontoret på yttersia i Vesterålen. Gjennom Look North får du også et eget faglig og sosialt program utenfor selskapet.

Teknologer, kodere og produktutviklere vil selvsagt også være aktuelle for jobb her – i det som et av landets beste suksesshistorier innen Software as a Service.

Men hva er det egentlig man gjør i Framsikt?

– Uansett hva vi jobber med, så handler det om å være tett på kundene. Vi skal hjelpe dem til å bruke verktøyet best mulig. Og selv bruker vi tilbakemeldingene til å utvikle systemet videre, sier Regine Arnkværn.

Hun har selv vært trainee og leder i dag supportteamet, hvor mange begynner. Men support her handler ikke om å hjelpe brukere som trenger hjelp til å slå på PC-en.

Det vil typisk være en økonomisjef som ringer og trenger bistand til en presentasjon av kommunens budsjett. Da gjelder det både å forstå problemstillingen, og finne løsningen.

Frister med mange karriereveier

Det er ikke tilfeldig at man som trainee begynner i «førstelinje» mot kundene.

Den kompetansen du bygger her, gjør nyansatte godt rustet til å ta ansvar i mange deler av bedriften. Og kanskje finne nye veier du ikke visste om.

Noen går videre til å bli rådgiver og jobbe enda tettere med kundene. Andre ser mot produkt og innovasjon, for å komme tettere på utviklingen.

Uansett vil man jobbe tett sammen – og Framsikt er fortsatt ikke større enn at det er korte linjer i alle retninger.

– Nettopp karrieremulighetene og mulighetene for utvikling tror jeg er noe av det viktigste her. Vi har mange ulike karriereløp, og eksempler på folk som får mye ansvar raskt, sier HR-ansvarlig Hege Bruun.

Møt noen av våre ansatte under – eller trykk her for å melde din interesse!

Bø var litt lengre unna enn Nicolai hadde tenkt. Men han grep muligheten til å bo og leve i Nord-Norge

– Og det har jeg ikke angret på, sier Nicolai Rekdahl.

Han er trainee i Framsikt, og jobber med support, prosjektbistand og produktutvikling. Rekdahl begynte i selskapet i mars, og er fortsatt under onboarding og opplæring. Jobben ble han kjent med takket være anbefalinger fra venner og kjente:

– Det var viktig for meg, i tillegg til dette var det relevant for min utdannelse som statsviter. Her kan jeg bidra, tenkte jeg, sier han.

– Da jeg søkte på stillingen som trainee søkte jeg opp Framsikt og leste at de hadde kontorer i flere byer, blant annet i Oslo. I intervjuprosessen fant jeg ut at traineestillingene befant seg i Bø i Vesterålen. Dette var et godt stykke unna der jeg så for meg å bo og jobbe, men jeg grep muligheten til å bo og leve i Nord-Norge!

Som trainee begynner han på supportavdelingen, hvor kunder sender inn både korte spørsmål og kopmliserte problemer. Han ser frem til å jobbe mer i databasen og lære mer om systemet. Til vinteren skal også hele selskapet reise til India for å besøke utviklingsavdelingen. Det ser Nicolai fram til.

De to første månedene i selskapet beskriver han som spennende, lærerike og med bratt læringskurve.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot og trives godt både på jobb og fritid her i Nord-Norge, omringet av majestetisk natur. Arbeidsmiljøet her er profesjonelt og morsomt på samme tid. Og det er mange spennende saker som skal løses!

Hannah begynte som trainee høsten 2020. Hun jobber fortsatt i selskapet og får stadig nye oppgaver

Hannah Noste er utdannet samfunnsøkonom med bachelor og mastergrad fra UiT Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

Der bor og jobber hun i dag, men før det hadde hun også to år i Bø i Vesterålen og startet som trainee. Det valget var ikke vanskelig å ta, forteller hun:

– Jeg var nyutdannet og på jakt etter min første «ordentlige jobb». Et av mine kriterier var å jobbe for et innovativt og framgående selskap innenfor mitt fagfelt. Det at jobben i tillegg var i Nord-Norge var et ekstra stort pluss!

I dag jobber Hannah på Tromsø-kontoret, og er delt mellom support og produktavdelingen. I løpet av året skal hun 100 prosent over til produkt.

– På produktavdelingen jobber jeg med å videreutvikle systemet. Her jobber jeg tett sammen med andre rådgivere internt og med kundene våre for å finne best mulige løsninger. Det er utrolig givende og gøy med litt utfordring, sier hun.

Reisen startet hun for snart tre år siden i Vesterålen. Det var en god opplevelse:

– Jeg ble mottatt med åpne armer inn i et veldig godt arbeidsmiljø og mange dyktige kolleger jeg kunne støtte meg på. Læringskurven var bratt, men veldig spennende. Det første året handler om å lære seg systemet, både det tekniske og det faglige, og du får stadig nye utfordringer for å utvikle dine kunnskaper, sier Hannah.

Powered by Labrador CMS