STILLING LEDIG:

Unikt reiselivsanlegg på Helgeland søker ny daglig leder: – Vi har store planer

Avtroppende daglig leder og initiativtaker Gunnar Almlid sier potensialet er stort for videre vekst. Nå søker Ravnfloget Base Camp Vega ny leder – eller kanskje et par som vil drive sammen?

Ravnfloget Base Camp Vega AS driver og eier et topp moderne turistanlegg som blant annet består av 20 spesialbygde minihytter, teltplasser, sanitæranlegg, samt pub og spiseri.

Selskapet samarbeider også tett med Ravnfloget Via Ferrata, som med klatreløyper trekker besøkende fra inn- og utland.

Turistanlegget holder til på vestsiden i det vakre og idylliske øysamfunnet Vega, som i dag har verdensarvstatus og er sertifisert som bærekraftig reisemål.

Selskapet ser nå etter en entusiastisk og nytenkende daglig leder eller driverpar, som som skal videreutvikle konseptet.

Jobb for deg? Bla videre for å lese mer, eller send søknad på e-post!

Eventyrlig start med Via Ferrata og Vegatrappa

For fem år siden fikk Gunnar Almlid, en idé om å gjøre fjellet Ravnfloget og naturområdet rundt mer tilgjengelig for folk. Han fikk planlagt, finansiert og bygget Ravnfloget Via Ferrata Vega og Vegatrappen.

Vi hadde fokus på totalopplevelse fra start. Selve klatringen skulle være spennende, utfordrende og fint. Men ikke alle ønsker å klatre, så vi bygde Vegatrappen opp til toppen av Ravnfloget, slik at utsikten og opplevelsen ble tilgjengelig for flere.

– I motsetning til mange andre, valgte vi å bygge trappen i tre i stedet for stein, med fokus på at turen skulle være mer behagelig.

Fakta om Vega

  • Vega er ei øy og en øykommune på Helgeland i Nordland. Kommunen grenser til Brønnøy i sør, Vevelstad i øst og Alstahaug og Herøy i nord.
  • Vegaøyan ble skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv i 2004 - med særlig bakgrunn av samspillet mellom menneske og natur over lang tid.
  • Verdensarvsenteret lærer deg om øyværinglivet, og hvordan ærfugldrift og fiskerbondeliv førte til verdensarvstatus.
  • Vega er et eldorado for klatring, turgåing, sykling, snorkling og dykking. Velg mellom organiserte turer eller utforsk på egen hånd.
  • Vegadagan er en 10 dagers kulturfest som arrangeres i juli hvert år i Vega kommune. I løpet av disse 10 dagene kan man oppleve kunstutstillinger, teater og konserter.
  • Fuglelivet på Vega og i Vegaøyan er rikt, med i alt over 230 arter - av disse 110 klekkede arter. Dette gjør området utmerket for fuglekikking.

Les mer på Visit Vega sin nettside

Klatreløypene og trappen ble en kjempesuksess, og har hvert år besøkende fra inn- og utland.

– Det er ikke bare klatring og utsikt som trekker folk hit, men også det fine turterrenget, som det tidligere ikke var mulig å komme seg frem i. Så kom vi på tanken om å utvide konseptet.

Base Camp med unike overnattingsmuligheter

Det ble i starten av 2020 et enstemmig valg fra aksjonærene i selskapet om videre utbygging, og gården i Sundsvollveien ble kjøpt opp – der turistanlegget i dag ligger.

– Vi har en veldig fin aksjonærgruppe, som virkelig har interesse og et ønske om å skape noe bra på Vega. Det er vi takknemlig for, sier Almlid.

Base Camp Vega sto ferdig i juni i år og består av 20 spesialbygde småhytter - inspirert av ærfuglvirksomheten som har preget Vegaøyene i hundrevis av år.

– Hyttene har en spektakulær beliggenhet med utsikt over havet, solnedgang og Søla. Overnattingen skal gi en følelse av at man ligger ute i naturen.

Campen består også av et hovedhus, et nyrestaurert hus for ansatte, sanitæranlegg med stor kapasitet, område for telt, pub og spiseri, samt stort område med 18 kajakker til utleie - alt bare et steinkast unna havet.

Selskapet har blant annet investert i et fullrenseanlegg for kloakk - der ingenting slipper ut i naturen, ny vannforsyning, og en forbedret strømforsyning.

Vakker utsikt fra alle kanter.
Her får du følelsen av å ligge helt ute i naturen.
Ravnen Bar og Spiseri, som kan huse opptil 80 gjester.
Her kan du finne roen.
Turistanlegget har også eget område for teltgjester og et stort sanitæranlegg med stor kapasitet.
Base Camp Vega leier i tillegg ut 18 kajakker.
Ravnfloget Via Ferrata tilbyr to klatreløyper for de som ønsker en ekstra utfordring.
Fornøyd gjeng på toppen av Ravnfloget.
Starten av Vegatrappa
Gjester kan vente seg en spektakulær utsikt ned fra fjellet Ravnfloget.

Varierte arbeidsoppgaver i naturskjønt område

Ny daglig leder kan vente seg mange varierte og spennende arbeidsoppgaver - fra vedlikehold, drift og administrasjon til markedsføring i sosiale medier, konseptutvikling og arrangement.

Vi vet vi har et produkt som slår godt an, men vi må innrømme at vi har vært for lite synlige, særlig i sosiale medier.

– Vi ønsker oss noen som kan se hvilke muligheter det ligger i sosiale medier og hvordan man kan nå ut til våre ulike målgrupper.

En stor del av jobben vil også innebære å legge til rette for ulike arrangementer, og lage gode og innholdsrike opplevelsespakker til vennegrupper, par, familier eller bedrifter.

Den eller de som overtar driften må gjerne ha ledererfaring, men det viktigste for oss er at man har interesse for å skape noe for Vega og besøkende, og som har evne til å legge til rette for gode opplevelser og ikke minst trives i naturen.

– Og dere er åpen for at noen kan drifte selskapet sammen?

– Vi er åpen for det meste, et driverpar er veldig gjerne velkommen til å søke. Er det interesse for å kjøpe seg inn i selskapet er det muligheter for det også.

Spennende planer videre

Ravnen Pub og Spiseri kan huse opptil 80 gjester, og har et nytt og moderne kjøkken, i tillegg til eget møterom i øverste etasje.

– Sammen med ny daglig leder skal vi se på hvilke muligheter det ligger i restauranten og hvordan vi kan videreutvikle den.

Selskapet samarbeider i tillegg godt med Vega kommune, som også jobber for å legge til rette for spennende aktiviteter på øya.

– Vi planlegger å lage en sykkel- og terrengløype, som skal finansieres av kommunen og fylkeskommunen.

De jobber samtidig med å knytte sammen landbruks - og skogveier langs øya som vil bli en 40 km rundløype, til stor glede for sykkelentusiaster landet rundt.

Det blir et veldig fint supplement oss, og ikke minst for alle besøkende. Her vil man finne noe for enhver smak.

Utbygging av ytterligere 10 hytter, organiserte sightseeingturer og utleie av båt ligger også i videre planer.

Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan få til her, avslutter Almlid, som nå skal jobbe videre med andre prosjekter.

På vestsiden av Vega vil du få jobbe i naturskjønne omgivelser

Og legge til rette for gode opplevelser

Vega venter på deg!


Ravnfloget Base Camp Vega søker daglig leder

Selskapet eier og driver et topp moderne turistanlegg med 20 minihytter, teltplasser, sanitæranlegg samt pub og spiseri på Sundsvoll i Vega kommune i Nordland. Det er planer for å bygge ytterligere 10 hytter.

Om stillingen

Arbeidsgiver: Ravnfloget Base Camp Vega AS

Stillingstittel: Daglig leder

Stillingstype: Fast / heltid

Arbeidssted: Vega

Søknadsfrist: 15. november

Om arbeidsgiver

Selskapet eier og driver et topp moderne turistanlegg med 20 minihytter, teltplasser, sanitæranlegg samt pub og spiseri på Sundsvoll i Vega kommune i Nordland. Det er planer for å bygge ytterligere 10 hytter.

Vi har et nært samarbeid med selskapet som eier og driver Ravnfloget Viaferrata på Sundsvoll.

Vår visjon er å ha en posisjon som en attraktiv leverandør av opplevelser tett på naturen med og uten hjelm.

Drift og utvikling av aktiviteter og opplevelser i egen regi eller i samarbeid med andre er også et satsingsområde. Det er store muligheter innen padling, sykling, klatring, og toppturer, vandring, fisking, kiting og dykking samt utflukter i verdensarvområdet.

Vi har et nært samarbeid med selskapet som eier og driver Ravnfloget Via Ferrata på Sundsvoll.

Vår visjon er å ha en posisjon som en attraktiv leverandør av opplevelser tett på naturen med og uten hjelm.

Vega er et øysamfunn med verdensarv status. Vega er også sertifisert som bærekraftig reisemål. Dette betyr at vår virksomhet skal drives innenfor de rammer denne statusen gir.

Aktuelle arbeidsoppgaver

  • Organisere og lede den daglige driften som omfatter resepsjon, vertskap, vask og renhold, kjøkken og servering, tekniske anlegg samt utleie av kajakker, sykler og planlagt klatrevegg
  • Delta i den daglige drift
  • Rekruttere sesongansatte
  • Innkjøp
  • Vedlikehold av anlegget
  • Kommunikasjon med kundene
  • Drifte og utvikle web-siden og sosiale medier
  • Annen markedsføring
  • Dialog og rapportering til styret
  • Utvikle nye aktiviteter og tilbud
  • Fortløpende dialog med våre partnere bl.a. regnskapsbyrå, bookingsystem, banken, leverandører av mat og drikke, renovasjon og renseanlegg, Vega kommune, Visit Vega og andre reiselivs- og opplevelsesaktører på Vega

Kvalifikasjoner

  • Relevant ledererfaring
  • Praktisk erfaring fra turisme er ingen ulempe
  • Resultatfokusert med høy gjennomføringsevne
  • Økonomisk innsikt og forståelse
  • Gode kommunikasjonsevner
  • God på relasjonsbygging og samarbeid både internt og eksternt

Vi kan tilby

  • Meget interessante, utfordrende oppgaver med mulighet for synlige resultater
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling i et fantastisk landskap
  • Hovedsesongen er fra primo mai til medio september
  • Omfanget av stillingen har mulighet for fleksibilitet i forhold til sesong og driftsperiode
  • Kjøp av eierandel i selskapet
  • Behjelpelig med å skaffe bolig

Les mer om Ravnfloget Base Camp Vega på vår nettside.


Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med daglig leder Gunnar Almlid på tlf. 47674907 eller e-post

Søknadsfrist: 15. november

Søknad sendes styreleder Rolf E. Akselsen på e-post


Powered by Labrador CMS